Klachten van reuma in uw tenen?

Reuma tenen

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, aan gewrichten, spieren, pezen en botten, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.

Bij Artrose een vorm van reuma waarbij sprake is van gewrichtsontstekingen zijn de klachten wisselend en heeft een patiënt in de ene periode meer klachten dan in een andere periode. Bij Reuma in de tenen heeft men vooral pijn in de tenen, zoals pijnscheuten, en/of een stram of stijf gevoel. Soms kan ook vochtophoping optreden.
De grote teen is vaak het ergst aangetast. Door de pijn probeert men de teen te ontlasten waardoor de spieren van de tenen dunner worden en kracht verliezen.
Er kan sprake zijn van jicht maar ook een andere, specifiek reumatische aandoeningen, is mogelijk. Reuma in de tenen komt in de praktijk meer voor bij vrouwen dan bij mannen.

Reuma tenen: erg vervelend

Reumatoïde artritis is erg vervelend en kan leiden tot problemen aan de voorzijde van de voet. Hamer- of klauwtenen, maar ook knobbels aan de buitenzijde van de grote tenen en zogenaamde mallet-tenen kunnen hierdoor ontstaan. De stand van een of meer tussentenen raakt hierbij verstoord en een teen kan zich daardoor onder- of over een andere teen nestelen. Op die manier kunnen reuma tenen niet alleen pijnklachten geven maar ook zorgen voor een verminderd functioneren van het bewegingsapparaat.

Reuma tenen kunnen ervoor zorgen dat schoenen niet goed meer passen waardoor er schuurplekken kunnen ontstaan en men last krijgt van vervelende eeltvorming en pijnlijke likdoorns. Ook kunnen nagelproblemen ontstaan.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Ensing podotherapie helpt u van uw klachten af

Ensing Podotherapie heeft veel ervaring met reuma gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat, toegespitst op de voeten. Om tot een goede beoordeling van uw klachten te komen heeft Ensing Podotherapie de beschikking over de vereiste medische kennis en ook over hoogwaardige analyseapparatuur en -hulpmiddelen. Daarmee worden de oorzaken van de klachten aan de tenen onderzocht en worden naar bevind van zaken oplossingen aangereikt. Met name artritis-klachten die zich manifesteren in het grote teengewricht zijn prima te behandelen. Er kan een speciaal zooltje worden ontwikkeld dat bijdraagt aan het eenvoudiger kunnen afwikkelen van uw voet en tenen tijdens het lopen.

Reumatische klachten (reuma tenen) zijn niet te genezen. Ensing Podotherapie is echter wel in staat om de pijn bij beweging gerelateerde klachten zeer sterk te reduceren. Neem gerust contact met ons op!

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs