Jicht symptomen: lees er hier meer over!

Jicht symptomen

Bent u op zoek naar informatie over jicht en de symptomen van deze aandoening? Wij van Ensing Podotherapie vertellen u er graag meer over. Wij zijn uitstekend toegerust om u van uw jichtklachten af te helpen. Ervaart u ongemakken die zich manifesteren in de voetzone en die op jicht kunnen duiden neem dan gerust contact met ons op. U zult snel verlost zijn van uw pijn.

Jicht is een reumatische aandoening met plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen. Zo’n ontsteking ontstaat meestal in het gewricht van de grote teen maar kan ook in andere gewrichten optreden.

Als u hevige pijn hebt aan uw grote teen die met zwelling en roodheid gepaard gaat is er meestal sprake van jicht. Jicht, ook wel Cousientjes of Podagra genoemd, wordt veroorzaakt door gekristalliseerd urinezuur in het aangedane gewricht en kan tot behoorlijke pijnklachten leiden. Er zijn verschillende aandoeningen die dergelijke klachten geven. Om te bepalen of er werkelijk sprake is van jicht in uw tenen en/of voeten, onderzoekt Ensing Podotherapie welke symptomen er bij u te onderkennen zijn.

Ensing Podotherapie onderzoekt of uw klachten mogelijk jicht gerelateerd zijn

Jichtklachten ontstaan voornamelijk in de voet maar kunnen ook in de enkel, knie, vingers of in de oorschelp voorkomen. Dit zijn de relatief koude gewrichten van het lichaam die ver van het hart zijn verwijderd.
Jichtsymptomen komen dus vaak voor in de enkelzone of in de tenen waarbij meestal het basisgewricht van de grote teen is aangetast.

Bij de volgende symptomen is er mogelijk sprake van jicht:

  • U ervaart plotselinge zeer heftige pijn die progressief is en daarna weer afneemt en ook weer kan terugkomen;
  • Het gewricht is pijnlijk, warm en opgezet en de huid rond het gewricht ziet er glanzend uit;
  • Meestal heeft u ‘s nachts pijn omdat dan de lichaamstemperatuur daalt;
  • U kunt soms last hebben van koorts en van een jeukende huid;
Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Wat Ensing Podotherapie aan uw klachten kan doen

Ensing Podotherapie kan de jicht helaas niet genezen maar kan wel uw klachten verlichten met behulp van steunzolen en/of ortheses. Ook een schoenadvies, bijvoorbeeld met een speciaal voor u aangemeten voetbed, behoort tot de mogelijkheden.

Neem gerust contact met ons op als u behoefte aan hulp ervaart.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs