Informatie over oedeem

Kampt u met zwelling van de voet, met name zwelling rondom de enkel? Mogelijk is er sprake van oedeem. Een groot aantal mensen in de regio waarvoor Ensing Podotherapie actief is in Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis en de rest van Helmond, kampt met deze aandoening.

Zowel oudere personen als jonge en gezonde mensen kunnen te kampen krijgen met oedeem. Overgewicht is echter vaak een belangrijke oorzaak maar ook door warmte of wanneer mensen bijvoorbeeld voor hun werk veel moeten lopen of staan en wanneer men kampt met spataders,  kan dit verschijnsel zich manifesteren.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Waardoor ontstaat zwelling van uw voet?

Zwelling rondom de enkel kan onder meer worden veroorzaakt door de aanwezigheid van vocht in het enkelgewicht. Hierdoor wordt meestal ook de beweeglijkheid beperkt, hetgeen de zwelling kan doen verergeren.

Kampt u in Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis of elders in Helmond met oedeem, dan is het zaak om alert te zijn. Soms kan vocht en daaropvolgende zwelling namelijk ontstaan als gevolg van onderliggende gezondheidsklachten. Denk daarbij aan problematiek met het hart- of met de bloedvaten of met andere inwendige functies zoals van de nieren of de lever. Optimale circulatie van het bloed wordt dan dikwijls verstoord.

Voorkomen of verhelpen van zwelling van de voet

Afgezien van bewegingsbeperking en schoenen die niet goed passen, ziet zwelling rondom de enkel er ook niet fraai uit. Vaak verhelpt u het al een beetje wanneer u uw benen zo nu en dan even wat hoger legt.

Ook door het dragen van compressiekousen kunt u ervoor zorgen dat uw voeten in Helmond vocht beter kwijtraken. De druk van deze kousen stimuleert namelijk de bloedcirculatie en daarmee afvoer van vocht.

Voor meer informatie over oedeem, over uw persoonlijke situatie en over eventuele vergoedingen ten aanzien van uw behandelingen, kunt u gerust contact met ons opnemen. Ensing Podotherapie is gevestigd in het Paramedisch Centrum – West in Helmond. Vanuit onder andere Brandevoort, Stiphout en Brouwhuis zijn wij snel bereikbaar, ook met behulp van het openbaar vervoer.

Wij helpen u graag verder!

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs