Achillespeesontsteking: Ensing Podotherapie brengt uitkomst

Achillespeesontsteking

De achillespees verwijst naar de Griekse mythologie. Achilles is de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog en de hoofdpersoon in het boek van Homerus, de Ilias. Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden. Latere legenden (Statius) beschrijven dat Achilles alleen kwetsbaar was in zijn hiel. Dit werd dan ook zijn dood, hij stierf door een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel. Dodelijk is een achillespeeskwetsuur in de regel zeker niet, maar zo nu en dan kan iemand er wel degelijk veel last van hebben.

De achillespees is de grootste en sterkste pees van ons lichaam en verbindt het hielbeen met de kuitspier. In de praktijk kunnen zich kwetsuren voordoen op de plek waar de pees aanhecht op het hielbeen waardoor o.a. een achillespeesontsteking kan ontstaan.

Wat zijn de kenmerken van een achillespeesontsteking?

Bij een achillespeesontsteking kan een chronische zwelling ontstaan die pijnlijk aanvoelt. Zo’n ontsteking ziet er vaak rood en gezwollen uit. Bovendien voelt de ontsteking warm en pijnlijk aan.

Bij belasting van de pees kunnen klachten worden ervaren. Maar ook het omgekeerde kan aan de orde zijn. Als de beweging stagneert kan dat juist tot klachten leiden. Vaak leidt een achillespeesontsteking tot stramme kuiten die maken dat iemand moeilijk in beweging kan komen.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Hoe kan Ensing Podotherapie u helpen?

Als u klachten ervaart die kunnen duiden op een achillespeesontsteking neem dan gerust contact op met onze praktijk. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen of verminderen van klachten aan het bewegingsapparaat. Wij stellen een onderzoek in en aan de hand daarvan bieden wij u een oplossing om van de pijn en het ongemak af te komen. Die oplossing kan bestaan uit een advies over het gaan gebruiken van correctiezolen, de toepassing van taping of het geven van een specialistisch schoenadvies.

Wilt u graag blijven sporten dan adviseren wij u hoe u dat op een verantwoorde wijze kunt blijven doen. Ook zullen we u oefeningen aanleren om de kuitspieren op effectieve wijze op te rekken om zo problemen te voorkomen.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs