Wat is een
voetspecialist

Wat is een voetspecialist

Wellicht vraagt u zich wel eens af wat een voetspecialist precies is en wat die allemaal doet. Dat leggen we u graag uit. Wij van Ensing Podotherapie zijn voetspecialisten bij uitstek. Onze voetspecialisten zijn gediplomeerd HBO opgeleide Podotherapeuten en staan als zodanig ook geregistreerd in het medisch BIG register.

Een voetspecialist houdt zich bezig met alle denkbare klachten aan de voet of aan het houdings- en bewegingsapparaat. Het zal u verbazen bij hoeveel fysieke klachten, die zich in het onderlichaam manifesteren, de oorzaak ligt in bijvoorbeeld een verkeerde stand van (een van) de voeten.

Wat is een voetspecialist en wat doet die? Ensing vertelt er graag meer over

Wat een voetspecialist is, is veelomvattend. Ons behandeldomein is het hele onderlichaam, dus de onderrug, de benen en de voeten. Dat betekent dat u ook voor pijn in de knieën bij ons terecht kunt. Het is namelijk heel goed mogelijk dat die pijn wordt veroorzaakt door onderliggende, voet-gerelateerde problematiek.

Wij geven u graag nog enkele voorbeelden van klachten die wij behandelen:

  • Behandeling van eeltklachten en likdoorns
  • Correctie van een verkeerde voetstand
  • Correctie van een verkeerde stand van de tenen
  • Verhelpen van vermoeidheid in de benen
  • Tegengaan van pijn in voeten of elders in het onderlichaam
  • Behandeling van overbelasting van de voeten en klachten daaruit voortkomend
  • Behandeling van voetproblemen in geval van reumatoïde artritis en diabetes mellitus
  • Verhelpen van enkel gerelateerde klachten die onder andere bij kinderen in de groeifase veel voorkomen
  • Etc.
Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Heeft u meer vragen, stel ze ons!

En, is het u nu al duidelijker voor u wat een voetspecialist precies is en wat die doet?

Zoals u heeft kunnen lezen kunnen wij een breed scala aan klachten behandelen en verhelpen. Wellicht twijfelt u of wij de juiste zorgprofessional zijn om u bij uw specifieke klachten te helpen, omdat het beeld van wat een voetspecialist is, voor u nog niet helemaal helder is. Twijfel niet. Vragen kan nooit kwaad. Wij helpen u graag en denken met u mee naar een oplossing. In sommige gevallen kunnen wij u, na een uitgebreide diagnose, alsnog doorverwijzen naar de juiste specialist op een ander vlak. Ook dan bent u geholpen.

Met dit stuk hopen wij in elk geval, de vraag ‘Wat een voetspecialist precies is en wat die doet?’ te hebben beantwoord.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs