Wat is een fractuur en wat is een fissuur?

Als praktijk voor podotherapie in Helmond richten wij ons vooral op het behandelen van kwetsuren in de voetzone. Wist u dat de voet meer dan 33 afzonderlijke gewrichten bevat welke zijn bedekt met gewrichtskapsel en gewrichtsbanden? In totaal vormen deze de teensectie, de middenvoet- en de achtervoetsectie. Veel botten dus in de voet en in al die botten kan een fractuur of fissuur ontstaan.

In geval van een fissuur is sprake van een scheurtje of een barstje in een bot. Een factuur is echter meeromvattend en betreft een daadwerkelijke verwonding van het botweefsel in de vorm van een grootschalige scheur, versplintering of zelfs verbrijzeling. Kampt u met zo’n kwetsuur in Brandevoort, Stiphout of Brouwhuis? Breng dan een bezoek aan onze praktijk in Helmond.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Behandelaanpak fractuur of fissuur verschilt

U kent het wel. U heeft tijdens het klussen in uw woning in Brandevoort, Stiphout of Brouwhuis een ongelukje gehad. U heeft uw teen- of voet gestoten of er een zwaar voorwerp op gehad, bijvoorbeeld toen u de wasmachine wilde verplaatsen. In vrijwel alle gevallen zal sprake zijn van pijn, van zwelling en zal er een bloeduitstorting waarneembaar zijn in geval van breuk. Het is heel goed mogelijk dat u daarna bovendien in uw voetbeweging wordt belemmerd.

Het is overigens niet nodig om iedere fractuur of fissuur te behandelen door middel van gips en een eventuele operatie. Een teen met een fractuur of fissuur kan bijvoorbeeld vaak vanzelf genezen. In sommige gevallen is het echter wenselijk dat wij uw teen of voet in Helmond fixeren, bijvoorbeeld door middel van taping, bandage en spalken. Dat stabiliseert tijdens het genezingsproces.

Blijf bewegen

In veel gevallen raden wij onze cliënten uit Brandevoort, Stiphout en Brouwhuis die kampen met een fractuur of fissuur, wel aan om zo snel mogelijk te starten met bewegen van het gekwetste gewricht. Door het doen van oefeningen op geleide van pijn, maakt u het gewricht weer gezond. Dit betekent dat u, al dan niet onder onze begeleiding, beweegt voor zover de pijn u dat toestaat.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs