Uw podotherapeut in Deurne

Heerlijk lopen, wandelen en wanneer mogelijk sporten, dat wil toch iedereen. En wij van Ensing Podotherapie gunnen iedereen dat ook van harte. Het Zandbos in Deurne, de Liesselse Bossen, de Walsbergse bossen en niet te vergeten de Peel, zijn ideale gebieden om heerlijk even te bewegen en een frisse neus te halen. Helaas kunnen er tijdens het bewegen soms klachten ontstaan waardoor dit uiteindelijk niet voor iedereen meer vanzelfsprekend is. Podotherapeuten zijn er dan om u weer in beweging te krijgen. Pijn- en probleemloos.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Ensing Podotherapie: Innovatieve voetzorg op maat én medische pedicure

Podotherapeuten – Ensing is er daar een van – houden zich net als een podoloog bezig met voettherapie. De podotherapeut gaat daarbij echter vaak nog een stapje verder dan alleen maar het aanmeten van maatzolen. Enkele voorbeelden van werkzaamheden die Ensing als gediplomeerd voetverzorger voor cliënten in de regio Deurne uitvoert zijn:

  • Verzorging nagel- en teenproblemen als pedicure in medisch opzicht;
  • Intapen van de voet- en enkelzone;
  • Complexe wondbehandeling, onder andere bij chronisch ziekten als diabetes en reuma.

De titel “Podoloog” is in Nederland onbeschermd. Iedereen mag zich podoloog noemen.  Veel podologen kunnen ook uitvoeren wat hiervoor staat beschreven. Zij doen dat wel zonder hiervoor een gedegen opleiding te hebben gevolgd. De titel podotherapeut is beschermd en mag alleen worden gebruikt door iemand die een opleiding op Hbo-niveau met goed gevolg heeft voltooid.

Een dankbaar beroep

Het is dankbaar werk om als podoloog en podotherapeut actief te kunnen zijn. Wat is er nu mooier dan om mensen te kunnen helpen om mobiel te blijven?

Als medische pedicure richten we ons in het bijzonder op mensen in de omgeving van Deurne die voetproblemen ervaren als gevolg van chronische aandoeningen. Juist voor die personen is het van belang voldoende actief te kunnen blijven omdat dit gezondheidsbevorderend werkt en bovendien bijdraagt aan een goede kwaliteit van leven.

Bent u op zoek naar een praktijk die zich bezighoudt met podotherapie? Meld u dan bij het Paramedisch Centrum – West in Helmond waar Ensing Podotherapie deel van uitmaakt. Vanuit Deurne is ons paramedisch centrum in 20 minuten per auto te bereiken. Er is altijd voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs