Tenosynoviitis en Tendinitis van de M. Peroneus Brevis en Longus

Als podotherapeut voor cliënten in de omgeving Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis en de rest van Helmond, deelt Ensing Podotherapie graag haar medische kennis met u. Want wellicht bent u in onderzoek naar uw mogelijke kwetsuur online termen tegengekomen als Tenosynoviitis en Tendinitis van respectievelijk de musculus (m) Peroneus Brevis en de m Peroneus Longus. Dat is een hele mond vol Latijns-medische termen. Maar wat houdt dit nu precies in met het oog op uw voetkwetsuur?

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Tenosynoviitis en tendinitis

Tenosynoviitis en Tendinitis in de voetzone geven beide pijnlijke klachten die zich lokaliseren aan de buitenkant van de enkel. Naarmate u actiever wordt nemen deze klachten toe. De Tenosynoviitis betreft daarbij een ontsteking van peesschede, een met vloeistof gevulde buis die de pees omwikkelt. Tendinitis betreft een ontsteking van de pees zelf.

M(usculus) peroneus brevis en longus

Regelmatig worden wij bezocht door cliënten in de regio Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis en de rest van Helmond die last hebben van 2 peroneale spieren die huizen in de onderbeensectie. Het betreft de musculus Peroneus Longus en de musculus Peroneus Brevis. De een loopt van het kuitbeen naar de buitenzijde van het onderbeen en de ander omhult het gebeente aan de buitenzijde van de enkel en hecht zich aan de grote teen.

Tenosynoviitis en Tendinitis van de M. Peroneus Brevis en Longus kenmerken zich door zeurende irritatie bij toenemende activiteit, om en rond de enkel. Vaak gaat dit gepaard met zwelling. Het is mogelijk dat u tegelijkertijd veelvuldig met enkelverstuikingen kampt.

Oorzaken en verhelpen

Pijn in de enkelzone is vervelend en beperkt uw mobiliteit. U wilt zorgeloos actief kunnen zijn, wij begrijpen dat. Chronische oorzaken voor Tenosynoviitis en Tendinitis van de M. Peroneus Brevis en Longus zijn zwakke enkels, voetstandsafwijkingen en beenlengteverschillen.

Breng een bezoek aan onze praktijk, centraal gelegen in Helmond en vanuit zowel Brandevoort als Brouwhuis zelfs per trein bereikbaar. Vanuit Stiphout reist u naar ons paramedisch centrum in 5 autominuten. Door advies op het gebied van oefeningen, door middel van taping alsmede het aanmeten van specifieke zolen en schoeisel, kunnen wij uw klachten verhelpen.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs