Denkt u last te hebben van een slijmbeursontsteking?

Slijmbeursontsteking

Ervaart u wellicht klachten aan de buitenzijde van het heupgewricht? Dan zou er sprake kunnen zijn van een slijmbeursontsteking. Een slijmbeursontsteking kan zich op verschillende plekken in het lichaam manifesteren, onder andere in de heupzone.

Als de heup gerelateerde slijmbeurs met een ontsteking kampt dan geeft dat een continue pijn met een zeurend en drukkend karakter. In sommige gevallen is sprake van uitstralingspijn naar vrijwel de hele zijkant van uw been. De slijmbeurs kan worden beschouwd als een lichamelijk inwendig ‘kussen’ dat met vloeistof is gevuld en dat als functie heeft om ervoor te zorgen dat spierweefsels zich soepel over elkaar heen kunnen bewegen. Een slijmbeursontsteking van het heupgewricht wordt in medische termen ook wel bursitis subtrochanterica genoemd.

Wat zijn de oorzaken van een heup gerelateerde slijmbeursontsteking?

Een slijmbeursontsteking ontstaat onder andere door overbelasting. Vrijwel iedere fanatieke hardloper heeft er wel eens mee te maken gehad. Vanaf de heup lopen er verschillende spieren en pezen naar het been. Als de heup te zwaar wordt belast, kunnen de pezen aan de buitenkant van de heup geïrriteerd raken. De slijmbeurs onder deze pezen kan hierdoor ook geïrriteerd of ontstoken raken. Hardlopen zorgt immers voor een hoge belasting, zeker wanneer men op een harde of onregelmatige ondergrond loopt. Een te hard bed kan ook een heup gerelateerde slijmbeursontsteking uitlokken alsmede een stoot of val. Maar ook een afwijkende voetstand of een beenlengteverschil kunnen de oorzaak zijn van een slijmbeursontsteking. Slecht dempende schoenen kunnen eveneens tot een slijmbeursontsteking in de heup leiden.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Ensing podotherapie helpt ook bij dit soort klachten

Ensing Podotherapie kan u bij dit soort klachten helpen. Saskia Ensing onderzoekt, met gebruikmaking van hoogwaardige analyseapparatuur, hoe de mate van overbelasting kan worden beperkt.

Afwijkingen in de stand van voet kunnen met bijvoorbeeld podotherapeutische zolen worden verbeterd. Dat geldt ook als er sprake is van een beenlengteverschil. Een podotherapeutisch advies over een gedegen pasvorm van uw schoeisel kan helpen een slijmbeursontsteking te voorkomen.

Een slijmbeursontsteking: Ensing Podotherapie helpt u ervan af.

Neem gerust contact op!

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs