Vanuit Son en Breugel op zoek naar een podotherapeut?

Volgens de website van de NVvP, de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, zijn er in Son en Breugel 3 voetverzorgende specialisten gevestigd. De beoefenaars van het vakgebied van podotherapie waarborgen de mobiliteit van hun patiënten en cliënten. Niet zelden gaat het daarbij om personen die als gevolg van chronische aandoeningen zoals diabetes, voet gerelateerde klachten ontwikkelen.

In geval van diabetes is meestal sprake van een verminderde doorbloeding in de voetzone. Dikwijls betekent dat dat u ook minder gevoel in de voeten heeft en daardoor wondjes en zweertjes niet opmerkt. Vanuit zijn of haar achtergrond als medische pedicure behandelt de podotherapeut dit soort kwalen.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Podotherapie biedt zeer brede hulpverlening op gebied van voetverzorging

Podotherapeuten weten raad in een groot aantal gevallen. Kampt u in Son en Breugel met problemen zoals voetstandsafwijkingen,  houdingsklachten als gevolg van voetproblemen, ingegroeide nagels en wondjes als gevolg van chronische aandoeningen, dan kunt u bij ons of een van onze concullega’s terecht. Echter ook bij meer incidentele klachten zoals overbelastingsklachten en sportblessures bieden wij uitkomst.

Ook de podoloog is een voetbehandelaar. De podologie is ook gericht op voetverzorging maar in Nederland op niet verplicht gediplomeerde basis. Kiest u in Asten voor een therapeut dan weet u zeker dat u een pedicure op medisch gebied in de arm neemt.

Bijstand met raad en daad

Een vergoeding van een podotherapeutische behandeling door Ensing Podotherapie geschiedt dikwijls vanuit de aanvullende ziektekostenpolis. Afhankelijk van uw verzekeraar dekt echter ook de basisverzekering vaak een aantal kosten voor u in Son en Breugel. Als ervaren podotherapeut faciliteren wij u graag bij het vaststellen van uw klachten. Gebruik daarvoor de klachtenwijzer op onze website. Hierop zijn een kleine 100 klachten weergegeven waarbij alle podotherapeuten u kunnen helpen. Dat betreft onder andere teenklachten, huid- en nagelproblematiek alsmede klachten aan de voor-, midden-, en achtervoet. Afgezien van de behandeling van enkelklachten kunnen ook klachten hoger in het been en rugklachten een voet gerelateerde oorzaak hebben.

Als vakkundig podotherapeut stellen wij de juiste diagnose en vertalen wij die in de juiste maatregel. Kom langs vanuit Son en Breugel. Onze praktijk ligt vlakbij in Helmond.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs