Uw podotherapeut in Asten

Lekker wandelen, fietsen of hardlopen op de Oostappense Heide. Of samen met uw partner de Peel verkennen op steenworp afstand van Asten. Helaas is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Veel mensen worden in het bewegingsapparaat namelijk ernstig belemmerd. Als ervaren podotherapeut en medische pedicure tracht Ensing al deze mensen weer op de been te krijgen. Want bewegen is gezond. Bewegen is leven. En dat wil iedereen.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Verenigd in de NVvP: de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Net als de podoloog is een podotherapeut specialist op het gebied van de voet. Ensing behandelt echter niet alleen cliënten uit Asten met directe voet gerelateerde klachten. Ook personen die kampen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen dikwijls bij ons terecht. Dat komt omdat ook hun klachten niet zelden het resultaat zijn van een verkeerd functioneren van de voeten of van een afwijkende voetstand.

Het vakgebied van podotherapie kent veel overlap met dat van podologie, maar is meer geformaliseerd. Om de titel podotherapeut te mogen gebruiken dient dan ook een opleiding op Hbo-niveau te zijn afgerond. Podoloog mag in beginsel iedereen zich noemen die dat maar wil.

Volledig mobiel ondanks uw chronische aandoening

Kampt u in Asten met voet gerelateerde problemen als gevolg van een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld diabetes? Bloedvaten en zenuwen kunnen daardoor beschadigd raken waardoor een slechte doorbloeding ontstaat alsmede een verminderd gevoel in de voeten. Dat kan weer wondjes en zweren tot gevolg hebben. Als pedicure op medisch niveau kunnen wij dit soort voetklachten behandelen en soms zelfs voorkomen. Als paramedicus proberen wij in elk geval om de gezondheid van u als patiënt op niveau te houden zodat u langer mobiel blijft.

Indien noodzakelijk zetten wij het specialisme in van een van onze collega-paramedici. Vanuit Asten is ons paramedisch centrum in 15 minuten per auto te bereiken.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs