Podotherapie Nederwetten

Bent u een van de ongeveer 1.000 inwoners van het pittoreske Nederwetten, gelegen aan de oevers van de Dommel? Dan woont u in een prachtig gebied dat zich uitstekend leent voor fietsen, wandelen en sporten. Het is daarom belangrijk dat u mobiel blijft, ook op latere leeftijd zodat u van die omgeving kunt blijven genieten. Vanuit onze praktijk voor podotherapie gelegen nabij uw woonplaats, kunnen we u daarbij ondersteunen.

Ensing is een van de podotherapeuten (en tevens medische pedicure) actief in de regio Helmond, waartoe ook Nederwetten behoort. Met gedegen kennis en advies bewaken wij uw lichamelijke mobiliteit.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Verschil met podologie en reguliere pedicures

Als BIG geregistreerd zorgprofessional valt onze praktijk rechtstreeks onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij zijn een erkend medisch zorgverlener en onze aantoonbare en medische kennis is bijvoorbeeld wat ons onderscheid van de reguliere podoloog evenals van de pedicure die niet op medische basis opereert.

Veel van onze cliënten, onder andere afkomstig bij u uit het dorp Nederwetten, kampen dan ook met chronische ziekteverschijnselen die ten grondslag liggen aan hun voetproblematiek. Denk hierbij aan:

  • Reuma
  • Diabetes
  • Etc.

Een minder goede persoonlijke verzorging alsmede ouderdom kunnen het functioneren van de voetzone als onderdeel van het bewegingsapparaat verstoren. Als podotherapeut kunnen wij u echter ook helpen wanneer u een (jonge) fanatieke sporter bent en daarbij toch last ervaart.

Een veelheid aan oplossingsmogelijkheden paraat

Professionele podotherapeuten overzien, anders dan de meeste beoefenaars van de podologie, het totale medische spectrum t.a.v. voetklachten. Daardoor kunnen wij ook complexere diagnoses stellen alsmede een combinatie van oplossingen aanbieden. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden die wij u in Nederwetten kunnen aanbieden:

  • Medical taping en manuele therapie.
  • Vilttherapie en therapeutische zolen.
  • Het aanmeten van protheses en nagelbeugels.

Als bekwaam pedicure op medische basis kunnen wij bovendien complexe wondbehandeling verzorgen en het ontstaan van nieuwe wonden en dus ongemak voorkomen.

Kampt u met specifieke klachten en bent u benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en kom in 10 minuten bij ons langs in de praktijk vanuit Nederwetten.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs