Podotherapeut in Helmond?

Ensing Podotherapie

Podotherapie Ensing levert in haar praktijk in het Paramedisch Centrum West te Helmond gespecialiseerde voetzorg op maat. Als u pijn ervaart aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug, tijdens het staan, lopen, wandelen en/of sporten bent u bij Ensing Podotherapie aan het juiste adres. Bij pijn- of vermoeidheidsklachten aan het bewegingsapparaat ligt de oorzaak vaak in een verkeerde lichaamshouding waarbij de voeten een belangrijke rol spelen.

Tijdens het eerste consult worden uw pijn- en/of vermoeidheidsklachten geanalyseerd om zo te achterhalen waar deze vandaan komen. Door gebruik te maken van de modernste analyse apparatuur komen de probleemveroorzakers duidelijk in beeld. Ensing Podotherapie gevestigd in het Paramedisch Centrum West aan de Mierloseweg in Helmond heeft al heel veel mensen van hun voetklachten verlost.

We hebben er vaak geen idee van dat voeten een heel complex geheel vormen. Iedere voet bestaat n.b. uit 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 ligamenten en 19 pezen en spieren. Dat alles bij elkaar is bedoeld om de mens te kunnen laten voortbewegen. Als daarin iets is verstoord kan dat van invloed zijn op uw lichaamshouding en pijn- en/of vermoeidheidsklachten veroorzaken.

Voetklachten kunnen o.a. worden veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten, maar ook een afwijkend looppatroon kan tot pijnklachten leiden. Er zijn tal van oorzaken in de voeten te vinden die pijnklachten teweeg kunnen brengen. Bij Ensing Podotherapie in Helmond worden niet alleen pijnklachten aan de voeten behandeld. Ook de met het bewegingsapparaat samenhangende gewrichten zoals enkels, knieën, heupen en onderrug worden aan een onderzoek onderworpen. Ensing Podotherapie is gespecialiseerd in het vervaardigen van op maat gemaakte hulpmiddelen zoals inlegzooltjes en ortheses die bijdragen aan het verminderen of verdwijnen van uw klachten. Eveneens kunnen adviezen worden gegeven over sportbeoefening, looptechniek en het daarvoor geschikte schoeisel om toekomstige problemen te voorkomen.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en een podoloog?

Wie kiest voor behandeling bij een podotherapeut is in Nederland verzekerd van een behandeling door een HBO-geschoolde en gecertificeerde therapeut, die officieel is geregistreerd in het BIG-register. In België ligt dat anders omdat men daarvoor juist de naam podoloog gebruikt, hetgeen nogal eens tot verwarring leidt.

In Nederland worden aan het uitoefenen van het beroep podoloog geen wettelijke eisen gesteld. Men kan al podoloog zijn als men hiervoor een (kortdurende) cursus heeft gevolgd, maar zelfs dat is niet eens nodig.

Ensing Podotherapie in Helmond is volledig HBO-gecertificeerd en BIG-geregistreerd. U kunt vertrouwen op een uitstekende analyse en behandeling van een breed spectrum aan klachten die met uw bewegingsapparaat samenhangen, hetgeen een podoloog u niet kan bieden. Denk hierbij aan:

  • Afwijkingen in de stand van de voet;
  • Voetpijn;
  • Ingegroeide nagels;
  • Overbelasting van het bewegingsapparaat;
  • Vermoeidheid;
  • Sport gerelateerde blessures;
  • Etc.

Ensing Podotherapie ook voor medische pedicure

In onze praktijk verzorgen wij ook uw pedicure op medisch gebied. Meestal is dit gespecialiseerde pedicure. Het gaat hierbij ondermeer om het behandelen van problemen aan de teennagels, het verzorgen van vervelende eeltplekken en het verwijderen van likdoorns. Anders dan een normale pedicure kunnen wij u goed van dienst zijn bij voetklachten die kunnen worden veroorzaakt door chronische aandoeningen als diabetes en reuma. Wij zijn gespecialiseerd in wondverzorging aan de voeten en passen een sterke mate van preventie toe tegen infectieziekten. Ensing Podotherapie beschikt over hoogwaardige apparatuur die wordt ingezet als dat voor uw behandeling noodzakelijk is.

Voor bestrijding van ernstige voetproblemen bent u bij Ensing Podotherapie in Helmond in goede handen. In deze praktijk zijn kennis en kunde van zowel een medische pedicure behandeling alsook een podotherapeutische behandeling voorhanden. Voor de kwaliteit van uw leven is het van essentieel belang dat u mobiel blijft. Dat is waar wij samen met u op een zo goed mogelijke manier aan werken.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs