Podotherapeut omgeving van Gemert

Medische pedicure en podotherapeut in de omgeving van Gemert

Ensing Podotherapie is een van de meest ervaren voetbehandelaars in de regio Helmond-Gemert. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak bent u bij Ensing Podotherapie aan het juiste adres. Dat geldt zeker voor cliënten met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten aan het bewegingsapparaat. Maar ook mensen met klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen of rug, tijdens het staan, lopen, wandelen en/of sporten zijn bij Ensing Podotherapie welkom. Klachten worden meestal veroorzaakt door een verkeerde lichaamshouding waarbij de voeten een belangrijke rol spelen. Ensing Podotherapie helpt u letterlijk langdurig weer op weg!

Wie kiest voor Ensing Podotherapie is ervan verzekerd een behandeling te krijgen door een HBO-geschoolde en gecertificeerde therapeut, die officieel is geregistreerd in het BIG-register. Voor vrijwel al uw voet gerelateerde klachten kunt u hier terecht. Ensing Podotherapie beschikt over een netwerk aan specialisten in de directe omgeving van Gemert waarmee nauw wordt samengewerkt. Dit kan van belang zijn als uit de analyse van uw klachten blijkt dat inzet van andere professionals nodig is. Een optimaal en langdurig behandelresultaat staat bij Ensing Podotherapie steeds centraal vanuit een integrale benadering.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Hoe podologie en podotherapie exact van elkaar verschillen

Iedereen die dat wil mag zich podoloog noemen, zelfs wanneer men daarvoor geen cursus podologie heeft gevolgd. Podoloog is geen wettelijk beschermd beroep. Het beroep podotherapeut is dat wel. Podotherapeuten zijn paramedici die vallen onder directe verantwoordelijkheid van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Om zichzelf podotherapeut te mogen noemen is men verplicht de 4-jarige HBO-opleiding Podotherapie met succes te hebben afgerond. Een podotherapeut is daardoor zeer bekwaam in het op integrale wijze behandelen van complexe voet gerelateerde klachten.

Een groot aantal cliënten uit de regio Gemert vertrouwt daarom hun behandeling toe aan Ensing Podotherapie. Daaronder bevinden zich onder meer cliënten die voetklachten ervaren als gevolg van chronische ziekten zoals diabetes en reuma. Onze complexe behandelmethoden dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van het functioneren van onze cliënten in hun dagelijkse leven.

Ook voor pedicure activiteiten op medische basis

Ensing Podotherapie verzorgt ook pedicure activiteiten op basis van een medische achtergrond. Personen met chronische aandoeningen als diabetes en reuma kunnen bijvoorbeeld dikwijls last krijgen van voetverkleuringen, ongevoeligheid in de voeten en wondvorming, onder andere als gevolg van verminderde doorbloeding en/of zenuwbeschadiging.

Afgezien van het feit dat verzorgende en behandelende activiteiten door medische pedicure de klachten verminderen, is het ook onze taak adviezen te geven ter voorkoming van dit soort klachten.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs