Podotherapeut en medische pedicure actief dicht bij u in Gerwen

Saskia Ensing is een van de podotherapeuten die actief zijn vanuit Helmond voor cliënten die onder andere afkomstig zijn uit Gerwen. Onze praktijk is gevestigd in Paramedisch Centrum-West, gelegen aan de Mierloseweg in Helmond.

Vanuit onze praktijk voor podotherapie verrichten we verschillende werkzaamheden op het vakgebied van podotherapie voor u. Enkele voorbeelden van klachten die we kunnen verhelpen zijn:

  • Afwijkingen in de voetstand
  • Algehele voet- en houdingsklachten
  • Nagel gerelateerde problematiek zoals ingroei
  • Overbelastingsklachten in de voetzone
  • Vermoeidheidsklachten

We behandelen veel cliënten op leeftijd met chronische problematiek. Echter, ook de fanatieke sporter uit Gerwen die kampt met voet gerelateerde sportblessures, kan voor een duurzame oplossing van klachten in onze praktijk voor podotherapie terecht.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Verschil met podologie

De titel Podoloog is geen beschermde titel. Ik voer de titel Podotherapeut die valt onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze titel wordt door de wet BIG beschermd. Om deze titel te mogen voeren heb ik, Saskia Ensing, in het verleden een Hbo-opleiding tot podotherapeut gevolgd. Dat betekent dat ik ook alle vakbekwaamheid in huis heb waarover een podoloog beschikt. En door mijn uitgebreide jarenlange ervaring zelfs meer dan dat!

Ook voor complexe zaken als therapeutische zolen en schoenmodificaties kunt u goed in mijn praktijk terecht.

Ik treed daarnaast ook op als pedicure op medisch niveau. Personen uit Gerwen met uiteenlopende voetproblemen waar dikwijls een medische aandoening zoals diabetes of reuma de reden van is, behandel ik. De medisch pedicure behandelingen zijn erop gericht om de kans op het toenemen van klachten te verkleinen. Denk hierbij onder andere aan het verwijderen van eelt en likdoorns om toekomstige klachten te voorkomen.

Professionele voetzorg

Brengt u vanuit Gerwen een bezoek aan mijn praktijk, dan mag u altijd rekenen op een gedegen voetonderzoek voordat met de behandelingen kan worden gestart. Mijn doel als medisch professional is om u zo mobiel mogelijk te laten blijven. Zoals alle podotherapeuten hanteer ik daarbij een algehele benadering waarbij de oplossing wordt gezocht in een combinatie van onder andere schoeisel, persoonlijke hygiëne en huid- en voetverzorging.

Heeft u klachten? Neem gerust contact met me op.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs