Medische pedicure in Nuenen

Op zoek naar een pedicure op medisch niveau in Nuenen?

Het grote verschil tussen een reguliere pedicure en een medisch pedicure is met name dat een medisch pedicure er vooral op is gericht chronische voetproblemen te behandelen en te voorkomen. Een reguliere pedicure wordt veelal bezocht  voor ontspanning en om cosmetische redenen.

Aandoeningen als diabetes, reuma maar ook ouderdom en verwaarlozing kunnen leiden tot ernstige voetklachten en beperking van de mobiliteit en verdienen de aandacht van een medisch pedicure. Voor een effectieve oplossing is het essentieel dat er bij de behandelaar kennis is van de relatie tussen bovenliggende aandoeningen en de specifieke voetproblematiek.

Heeft u last van chronische voetproblemen en bent u op zoek naar een medische pedicure in de buurt van Nuenen? Wij nodigen u graag uit een bezoek te brengen aan onze praktijk in Paramedisch Centrum – West te Helmond. Saskia Ensing, een zeer ervaren podotherapeut, heet u daar van harte welkom.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Podotherapie of podologie?

Wie kiest voor een duurzame oplossing voor voetproblematiek op medisch niveau, wendt zich het beste tot een podotherapeut die actief is in de regio Nuenen. De titel ‘podoloog’ mag vrij worden gebruikt. De titel ‘podotherapeut’ daarentegen wordt beschermd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Iedere therapeutisch specialist die een gedegen opleiding op medisch gebied met goed resultaat heeft afgerond kan in het BIG-register worden geregistreerd. Het probleemoplossend vermogen van podotherapeuten is door  kennis en ervaring bijzonder groot op een breed terrein.

Voorbeelden van behandeltechnieken waarvoor men in mijn praktijk terecht kan zijn:

  • Manuele therapie
  • Medical taping
  • Wondbehandeling
  • Vilttherapie
  • Therapeutische zolen
  • Protheses
  • Nagelbeugels
  • Etc.

Integraal probleemoplossend

Lastige voetproblemen vergen complexe oplossingen. Als podotherapeut en medische pedicure beschik ik over aanzienlijk meer medische kennis door opleiding en ervaring dan reguliere behandelaren als podologen en reguliere pedicuren. Om te zorgen dat u langdurig en probleemloos mobiel kunt blijven zoek ik de oplossing dikwijls in een combinatie van aanpassing van uw schoeisel en/of in voedings- en verzorgingsadviezen.

Om te waarborgen dat de effectiviteit van mijn werkzaamheden op het gebied van podotherapie gegarandeerd blijft, houd ik mijn kennis en kunde voortdurend op peil. Dat doe ik door het volgen van relevante bij- en nascholing als podotherapeut en als medisch pedicure.

Uw mobiliteit in Nuenen verbeteren of behouden?
Ensing Podotherapie uw mobiliteit onze zorg!

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs