Kampt u wellicht met het cuboidsyndroom?

Medische aandoeningen hebben dikwijls moeilijke namen. Dat geldt ook voor voet gerelateerde medische klachten. Een van dit soort klachten is het zogenaamde cuboidsyndroom. In onze praktijk behandelen wij met regelmaat mensen uit de omgeving Brandevoort, Stiphout en Brouwhuis die hier last van ondervinden.

Onze praktijk voor podotherapie in Helmond is onder andere gespecialiseerd in behandeling van het cuboidsyndroom. Het betreft hier een voetwortelklacht die ontstaat door verandering in één van de voetbotten, dikwijls als gevolg van enkelverstuiking. Het syndroom is herkenbaar aan de toenemende pijn die u tijdens het sporten en bij de eerste voetlanding op de grond in de ochtend ervaart.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Vooral sporters in Helmond kampen met dit verschijnsel

Het merendeel van de personen die ons bezoekt voor een behandeling van het cuboidsyndroom, blijkt actief te sporten in Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis of elders in Helmond. Vooral atleten die sporten beoefenen die regelmatig draaien en keren vergen op harde ondergrond kampen hiermee, zoals tennissers en basketballers. Ook dansers krijgen met regelmaat last van het cuboidsyndroom.

Als uw podotherapeut in Helmond onderzoeken wij allereerst uw klachten, zowel fysiek als tijdens een mondelinge intake. Mogelijk wordt manuele therapie waaronder taping ingezet om het cuboidsyndroom op de juiste wijze te manoeuvreren en de genezing te bevorderen.

Genezen maar ook voorkomen

Om te vermijden dat u tijdens het sporten in de toekomst wederom snel last krijgt van het cuboidsyndroom, meten wij dikwijls podotherapeutische inlegzolen aan waar een corrigerende werking vanuit gaat. Wij geven ook (sport)schoenadvies. Op die manier bent u voortaan verzekerd van meer stabiliteit.

Om de stabiliteit tijdens het uitoefenen van uw sportieve hobby in Brandevoort, Stiphout of Brouwhuis verder te bevorderen, verwijzen wij ook vaak door naar andere medische dienstverleners. Vanuit onze praktijk in Helmond werken we bijvoorbeeld samen met diverse fysiotherapeuten die d.m.v. oefeningen verbetering kunnen bewerkstelligen in uw spierstabiliteit.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs