Podotherapie

Ensing Podotherapie

Als je op zoek bent naar een praktijk voor podotherapie in Helmond en omgeving, dan ben je zeker bij Ensing Podotherapie aan het goede adres. Bij Ensing Podotherapie kun je terecht voor al je klachten aan je voeten en/of je houdings- en/of bewegingsapparaat. De grondslag voor de klachten ligt vaak in een verminderde functie van je voeten, of aan een afwijkende voetstand.

Bij Ensing Podotherapie kun je onder andere terecht voor:

  • klachten die te maken hebben met likdoorns
  • eeltproblematiek
  • afwijkingen in de voetstand
  • overbelasting klachten
  • voetpijnklachten van allerlei aard
  • vermoeide voeten
  • klachten aan enkels / voeten

Ensing Podotherapie zal een onderzoek instellen naar de aard van je klachten en aan de hand daarvan een diagnose stellen. Klachten die te maken hebben met staan, lopen, wandelen en sporten, je kunt er allemaal mee terecht bij Ensing Podotherapie. Het streven is om in een korte behandeltijd tot duurzame oplossingen te komen, zodat terugkeer van klachten – koste wat kost – wordt voorkomen.

Ensing Podotherapie beschikt over kwaliteitscertificaten; is lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en beschikt bovendien over een registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Voor podotherapeutische behandelingen ben je bij Ensing Podotherapie dus aan het goede adres.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

De inrichting van de praktijk

Ensing Podotherapie beschikt over verschillende behandelruimtes. Iedere ruimte heeft een specifiek doel. Er is een behandelkamer, waarin zich de behandelstoel bevindt, met in de directe omgeving specialistische voetbehandelings apparatuur. In een andere ruimte wordt je looppatroon in beeld gebracht. In weer een andere ruimte worden podotherapeutische steunzolen vervaardigd.
Alle ruimtes zijn vakkundig ingericht om een uitmuntende behandeling te kunnen bieden.

Ensing Podotherapie beschikt over zeer moderne apparatuur, zoals een Paromed 3D scanner met de nieuwste software (Paro 360 dd juni 2019) en echoapparatuur, waarmee met geluidsgolven, onderzoek kan worden gedaan, naar eventuele afwijkingen in uw botten, spieren, zenuwen en bloedvatenstelsel. Daarnaast is apparatuur aanwezig waarmee voetdrukmetingen kunnen worden gemaakt, waarmee de drukverdeling onder de voetzool kan worden vastgelegd.

Bij Ensing Podotherapie kun je, naast manueel therapie, ook terecht voor Medical Taping, instrumentele behandeling en vilttherapie. Ensing Podotherapie biedt een heel groot scala aan diverse vormen van zooltherapieën voor algemeen dagelijks gebruik èn voor werk-, wandel- en sportaktiviteiten.

Een behandeling bij Ensing Podotherapie bestaat doorgaans uit twee behandelafspraken. Als er sprake is van een grotere complexiteit, zijn meer afspraken nodig, ook om controle te houden over de ontwikkelingen.

Multidisciplinaire samenwerking, als daartoe aanleiding is, is bij Ensing Podotherapie vanzelfsprekend. Alles is er op gericht, de klachten weg te nemen en de snelheid en duurzaamheid van de behandeling te bevorderen. Neem contact op via het contactformulier of mail ons direct: info@ensingpodotherapie.nl. Belt u liever? Geen probleem, dit kan via 0492 527970

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs