Eksteroog

Eksteroog

Een Clavus, ook wel een likdoorn genoemd, wordt in de volksmond meestal aangeduid als eksteroog. Zo’n verschijnsel manifesteert zich aan de tenen van de voet. Dikwijls geeft een eksteroog – feitelijk een naar binnen groeiende eeltplek – pijnklachten. De pijn wordt met name veroorzaakt door de druk die de schoen van bovenaf uitoefent op de aangedane plek.

Ontstaan en behandeling van een eksteroog

Zo’n eksteroog zal op die plekken op de tenen ontstaan waar langdurig druk en wrijving worden uitgeoefend op de teenhuid. Schoenen zijn in de neus redelijk statisch, de schoendelen bewegen niet mee en vervormen niet tijdens het lopen. Uw voeten en met name de tenen veranderen bij iedere beweging in de schoen echter wel van stand waardoor druk en/of wrijving kan ontstaan.

Als dit enige tijd voortduurt wordt zoveel inwendig eelt opgebouwd dat een eksteroog ontstaat. De functie van eelt is gericht op het voorkomen van schuringskrachten op de huid, maar het resultaat kan juist tegengesteld zijn. Door de verdikking ontstaat pijnlijke druk op de tenen.

Heeft u overgewicht, heeft u tenen die in een afwijkende stand staan zoals klauw-, hamer-, of ruitertenen, een scheefgroeiende grote teen of loopt u dikwijls op hoge hakken of op smalle schoenen? In dat geval is de kans op het ontstaan van een eksteroog op uw tenen extra groot.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Laat uw eksteroog behandelen door Ensing Podotherapie

Bij de drogist zijn allerlei (hulp)middelen verkrijgbaar waarmee u zelf uw eksteroog kunt behandelen. Denk hierbij aan anti-drukringen en gelpleisters. Ook een pedicure kan u helpen met het wegsnijden van de de likdoorn.

Dikwijls zijn dit echter allemaal tijdelijke oplossingen en komt de eksteroog na verloop van tijd weer terug. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met Ensing Podotherapie. Bij ons kunt u een analyse laten maken van de oorzaak van het ontstaan van de likdoorn. Eventueel kunnen wij u vervolgens helpen met middelen zoals inlegzolen op maat om de druk op uw tenen en voeten en een eventuele scheefstand duurzaam te corrigeren.

Ensing Podotherapie is u graag van dienst op alle terreinen die te maken hebben met problemen in de voetzone.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs