Bursitis Ischiadica

Door de coronacrisis werken we meer thuis en zijn we voor ons werk dikwijls (nog) minder in beweging. Menig thuiswerker met een typische bureaufunctie kampt vandaag de dag dan ook met Bursitis, ook wel Ischiadica genoemd. In onze praktijk in paramedisch centrum West in Helmond krijgen wij met regelmaat patiënten over de vloer vanuit onder andere Brandevoort, Stiphout en Brouwhuis die met deze aandoening kampen.

U heeft vast nog niet eerder van de term ‘Bursitis Ischiadica’ gehoord. Deze aandoening staat ook wel bekend als slijmbeursontsteking van de bilzone. De slijmbeurs vormt een buffer tussen uitstekende botdelen. Deze kan echter overbelast raken. In geval van Bursitis betreft het een ontsteking van de slijmbeurs die huist tussen de bilspieren de zitbotten.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Verenigd in de NVvP: de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Herkent u dit type pijnverschijnsel: pijn, stijfheid en gevoeligheid in en rond de bil, in het gebied van de zitbotten? Dan is het niet uitgesloten dat u veel thuiswerkt vanuit uw woning in Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis of elders in Helmond. Onder andere door te veel zitten wordt deze vorm van slijmbeursontsteking namelijk veroorzaakt.

Botten, spieren en pezen kunnen als gevolg van de aanwezigheid van de slijmbeurs normaliter ongestoord en gevoelloos langs en over elkaar heen bewegen. Door ontsteking in de vorm van een bursitis ischiadica ontstaat hierbij echter een pijngevoel.

Voorkomen en genezen

Kampt u met dit soort klachten dan is dat vervelend. U moet morgen immers wellicht weer gewoon aan het (zittende) werk. Het is dan belangrijk dat u uw gewrichten in de bilzone met regelmaat beweegt om stijfheid te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. De pijn verlicht u door de Bursitisplek te koelen met ijs en door tijdelijk pijnstillers in te nemen.

Houdt de Ischiadica lang aan dan kunnen wij u als podotherapeut op professionele wijze behandelen. In veel gevallen is daarbij een vergoeding vanuit de ziektekostenverzekering mogelijk. Wij nodigen u van harte uit om hierover contact met ons op te nemen.

Wij van Ensing zien het als onze missie om mensen in Brandevoort, Stiphout, Brouwhuis en elders in Helmond letterlijk “op de been” te houden.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs