Vervelende bloedblaar op de voeten? Laat die behandelen door een specialist

Bloedblaar behandelen

Heeft u last van een bloedblaar ergens op of onder een van de voeten of onder een nagel en ervaart u pijnklachten? Ensing Podotherapie kan u een uitstekende en effectieve behandeling geven waardoor u weer snel prettig en pijnloos kunt bewegen.

Een bloedblaar is niet veel anders dan een reguliere, met vocht gevulde blaar. Helaas heeft iedereen er wel eens last van, met name wanneer men nieuw schoeisel draagt of schoeisel dat al lange tijd niet meer is gebruikt. In geval van een bloedblaar vult de blaar zich niet met de welbekende, doorzichtige en waterachtige vloeistof maar met bloed. Na verloop van tijd wordt een dergelijke blaar zelfs zwart van kleur wat betekent dat er stolling plaatsvindt. Hierdoor verhardt de huid hetgeen tot irritatie kan leiden. Het kan noodzakelijk zijn om een bloedblaar te laten behandelen om klachten te voorkomen.

Laat uw bloedblaar behandelen door Ensing Podotherapie

De verwonding van een bloedblaar in de voetzone is dieper gelegen dan die van een conventionele blaar die ontstaat door wrijving. Wanneer de huid niet beschadigd raakt, kan het bloed niet wegstromen. Een dergelijke blaar ontstaat onder andere als gevolg van beknelling waarbij er druk wordt uitgeoefend op de huid bijvoorbeeld door het dragen van te krappe schoenen. De bloedvaten onder de huid zullen daardoor springen terwijl de huid zelf intact blijft.

In veel gevallen geneest zo’n blaar vanzelf na een aantal weken en hoef je er zelf helemaal niets aan te doen. Heeft u echter regelmatig last van een bloedblaar aan de voeten, de tenen of onder een nagel, dan kunt u gerust contact opnemen met Ensing Podotherapie om deze te laten behandelen. Ook kunnen wij u adviseren hoe u dergelijke blaren kunt voorkomen. Daarnaast kunnen wij u onder andere een schoenadvies geven en zorgen voor een betere verdeling van de druk op de aangetaste plek met behulp van ortheses of steunzolen. Op die manier voorkomt u bloedblaren en heeft u er ook minder last van.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Voor al uw voet gerelateerde klachten

Ensing Podotherapie kan al uw voet gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat behandelen. Of het nu gaat om een bloedblaar of om een andere aandoening. Een uitgebreide analyse van uw klachten kan leiden tot het advies om correctiezolen en/of ortheses te gaan dragen om de druk weg te nemen. Het aanmeten van deze hulpmiddelen is in vertrouwde handen. Het advies kan ook gaan over schoenen die u zou moeten gaan dragen met een correcte pasvorm.

Wij behandelen u effectief en waarborgen dat u ten alle tijde mobiel blijft.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs