Klachten van artrose?

Artrose in voet

Artrose in de voet houdt in dat het kraakbeen in de voetgewrichten verslechtert. In de volksmond wordt artrose ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat, doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat, dan dat er door het lichaam kan worden (bij)gemaakt.

Door artrose in de voet is het mogelijk dat het kraakbeen soms vrijwel helemaal verdwijnt. Bovendien neemt bij artrose ook de hoeveelheid vloeistof in het gewricht af. Vloeistof die dient als smeermiddel. U zult begrijpen dat hierdoor het voetgewricht minder schokabsorberend wordt. Artrose in de voet zorgt dan ook voor een verminderd functioneren van het gewricht en dus voor achteruitgang van uw mobiliteit.

Artrose in de voet is feitelijk een vorm van reuma?

Artrose in de voet of in welk gewricht dan ook is feitelijk een vorm van reuma. Het hele gewricht wordt hierdoor beïnvloed en het kraakbeen in het gewricht zal steeds verder in kwaliteit achteruitgaan. Dit kraakbeen wordt dunner, zachter en kan gaan afbrokkelen. Gelukkig bevat het kraakbeen zelf geen zenuwbanen waardoor dit proces geen pijn doet. Toch zult u bij artrose in de voet wel degelijk pijnklachten ervaren die het gevolg zijn van veranderingen binnen en buiten het gewricht.

Zo is er bij artrose in de voet dikwijls sprake van een lichte ontsteking van de slijmvlieslaag in het voetgewricht. Ook kunnen de zenuwen in en rondom het gewricht pijn veroorzaken door veranderingen in het gewricht. Tenslotte kunnen ook de gewricht gerelateerde spieren die zich rondom het gewricht bevinden verzwakken waardoor pezen pijnlijk worden.

Klachten aan voet, enkel, knie, heup, of rug?

Maak direct een afspraak

Ensing podotherapie: voor al uw voet gerelateerde klachten

Kampt ook u met klachten aan uw voeten, die het gevolg zouden kunnen zijn van artrose in de voet? Kom dan eens langs bij Ensing Podotherapie. Saskia Ensing is dé voetspecialist in uw regio. Zij beschikt over zeer geavanceerde analyseapparatuur waarmee diagnoses kunnen worden gesteld. Bovendien heeft Ensing Podotherapie uitgebreide kennis van alle klachten die kunnen ontstaan in de voetzone. Dikwijls zijn er diverse oplossingsmogelijkheden om uw klachten te verhelpen en om de pijn te verlichten.

Neem dus gerust contact met ons op.

Afspraak maken?

Kom eens vrijblijvend langs